Ikinä koskaan en aatellu bloggaavani, mutta päiväkirjani parkuu armoa, joten täytyihän tämäkin vielä kolokyet ja risat alottaa.

Otsikko ei pitkälti edes kuvaa ajatuksiani, sylettää suorastaan.

Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään uskontoja, uskovaisia eikä kirkkoja vastaan, olkoot, en kuulu niihin, mutta  kukin tavallaan... aina silloin tällöin. Nyt kuitenkin ottaa vaan luonnon päälle tämä uusi kampanja, homoudesta voi parantua Jumalan avulla.

Olen hetero siinä määrin missä ihminen voi olla, mutta suoraan sanottuna, minuun sattuu tämän kampanjan sanoma. Onhan se heteron uskovaisen niin järjettömän helppo jeesustella! Kun on se "Luojan" luoma etuoikeus oman seksuaalisuutensa toteuttamiseen niin puskista huutelu käy ku perunoitten kuoriminen. Toki täytynee ymmärtää, tätä kampanjaa käyvät elämättömät, kokemattomat ihmiset, se joku joka "parantui" bi-seksuaalisuudestaan Jumalan avulla ei oikeasti edes kokenut mitään. Heterokortti oli oven takana odottamassa noutajaansa. Takaportti suorastaan.

 

Tämä asia on omalla tavallaan nakertanut minua näistä ylen homo-illoista asti, siellä jo nimeltä mainitsematon kirkkovaltuutettu ehdotti ko. toimenpidettä, päästämällä Jeesuksen sydämeen homoudesta voi parantua.  Että onhan se nähtävä niin, että näistä nuorista tämä ei ole lähtöisin vaan esimerkistä mitä aikuiset edellä esittää. Mikä tavallaan tekee asian vielä surullisemmaksi. Niin rehellisti sanottuna se on surullista.

 

Vuonna 2011 tämä käy melkein surkuhupaiseksi esimerkiksi uskovaisten takapajuisesta ymmärryksestä. Alleviivaan kuitenkin, että eivät kaikki uskovaiset ole tätä mieltä. Uskovaisten ei ole pakko hyväksyä ko. asiaa, heidän ei ole  pakko suvaita homoseksuaaleja, kukin tavallaan, mutta eivät homoseksuaalit tarvitse kenenkään hyväksyntää, eivät edes ne homoseksuaalit jotka uskovat Jumalaan tai kuuluvat kirkkoon.

Loppuviimein tämä lienee tulkinta kysymys, ihmisen näkemys siitä mikä on oikein ja väärin. Peräänkuulutan muita otteita raamatusta, sillä nythän tämä homokysymys on otettu kirjaimellisti hampaisiin ja sillä ratsastetaan piittaamatta siitä, millaista tuskaa ja kärsimystä se voi aiheuttaa. Missä ovatkaan ne oi syvästi uskovaiset jotka huutelevat tuolla että raiskaajan on naitava nainen jonka raiskasi? Ei ehkä näillä sanoilla, mutta eikös se nyt sitten raamatun mukaan ole niin että sukupuoliyhteys sitoo ihmiset yhteen ja se on se mikä toimeenpanee avioliiton.

Missä ovat ne ihmiset jotka tätä peräänkuuluttaa? Tähän ei varmaan yksikään uskovainen pysty perustelemaan hyvin mikä erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan. Alleviivaan jälleen sitä, että ko. asiat toki eroavat toisistaan hyvin suuresti, mutta yritän pyrkiä kysymykseen millä periaatteella näitä näkemyksiä irrotetaan raamatusta , toiset jätetään omaan arvoonsa ja toiset nostetaan esille. Koska toimintaperiaate näissä on pitkälti sama, maallikolle, tavalliselle ihmiselle.

 

Miksi on vähemmän väärin, ratsastaa keskiaikaisella ajatuksella homoseksuaalisuden sairaalloisuudesta. Nyt on kuitenkin kyse tiettyjen ihmisten "oikeudesta" toteuttaa toista kohtaa kirjaimellisti ja toista kohtaa yliolkaisesti.

 

Tämä uskonnollinen "pyhyydessä" kylpeminen on jokseenkin ylenkatsomista ihmisyyttä kohtaan. Missähän tässäkin toteutuu se peräänkuulutettu lähimmäisenrakkaus? Siinäkö, että yksi tahtoo toisen mahtuvan samaan muottiin kuin itse? Nämä kirkasotsaiset, tässä kohtaa sanottakoon, vähämieliset kuvittelevat tekevänsä hyvää ja kaikki tämä tekee pelkkää pahaa. Tällä kampanjoinnilla myös oikeasti tehdään hallaa kirkolle. Vaikka en itse ko. laitokseen kuulukaan, ei se ole pelkästään paha laitos joka jakaa keskiaikaista tietoa.

 

Kyllä tässä vielä kaukana periferiassa elellään kun ihmiset jaotellaan sukupuolisen suuntautumisen mukaan. Minusta meillä jokaisella on oikeus toteuttaa itseämme ja seksuaalisuuttamme niinkauan kun se ei ketään toista osapuolta vahingoita, kun kaksi aikuista vapaasta tahdosta tekee jotain. Ihmisyyden eräs vaikeimmista velvollisuuksista, nimenomaan Velvollisuuksista, on hyväksyä tämä erilaisuus, koska se ei lähtökohtaisesti ketään vahingoita. Vain toiset ihmiset vahingoittavat niitä jotka tässä asiassa poikkeavat ns. normista. En voi sanoa onko homoseksuaalisuus normaalia, mikä on normaalia? Mutta sitä on ollut maailman sivu. Ei heteroutta ja esimerksi yksiavioisuuttakaan voi kutsua normaaliksi sillä perusteella että näin se raamatussa kuulkaas lukee. En tiedä onko yksiavioisuus ihmiselle edes ominaista, eläimillä tätä kyllä tavataan, hyvin pitkälti todistetusti, ihmisten kohdalla painitaan ihan eri mittaluokassa.

Heteron on niin helppo jeesustella, että pahaa tekee. Miksi kenekään pitäisi tuntea elävänsä/tuntevansa/tekevänsä väärin, olevansa vääränlainen kun ns oikeanlaisuudesta ei ole olemassa mitään faktaa. Raamattu ei ole faktaa, eikä sitä pidä faktana levittelemän. Tässä kohtaa nämä homovastaiset kampanjat ovat huutava vääryys ihmisyyttä kohtaan.

Minusta se on kaikenkaikkiaan julmaa ihmisen toimia toisia vastaan raamatun perusteella. Kategorisoitua niihin joiden tuntema rakkaus on jotenkin oikeampaa tai parempaa koska se kohdistuu vastakkaiseen sukupuoleen.

Jokaisella on oikeus tunteisiin, rakkauteen, onnellisuuten, elämän makuiseen elämään, jokaisella velvollisuus toiselle sen ilon antaman.

 

Tiivistettynä, voisin sanoa, että minusta se vain tuntuu niin pahalta. Ihmisenä se satuttaa, mitä jos minulta tultaisiin kieltämään suuntautumiseni, jos minulta vietäisiin pois palanen itseni toteuttamisesta ja oikeudesta tunteisiin. Ei tunteet ja rakkaus ole vain heteroiden oikeus. Ei rakastuminen/rakastaminen ja sen vastaanottaminen ole vain niiden oikeus jotka elävät jonkin sanan mukaan. Ei yksinoleminen ja yksinäisyys voi olla oikein, loppuviimein pieni on se ryhmä jonka pelkällä hengenravinnolla elää. Siitä vaan yrittämään. On kuitenkin suuri ryhmä niitä, ihan heteroita jotka joutuvat elämään yksin, kun ei vaan ketään löydy, eivätpä taida nämäkään ihmiset kaikki kovin onnellisia olla...